Laat jij jouw stem horen?

https://youtu.be/zgjkemPIwe0

Iedere politieke partij weet het: het gat tussen burger en gemeente is mijlengroot. Het zal dan ook een belangrijk onderdeel worden van de komende verkiezingsprogramma’s. “Wij luisteren echt!” Maar hoe luister je écht? En wordt er ook wat mee gedaan?

Wij geloven niet dat alleen luisteren genoeg is. De gemeente heeft te lang te weinig gedaan met de stem van de inwoners. Als de enige écht lokale partij die bestaat uit burgers, willen we het anders doen.  Wij willen samen beleid maken. Wij willen de stem van inwoners niet alleen horen, maar centraal laten staan in ons verkiezingsprogramma. Wij willen jouw stem zijn. Maar daarvoor hebben we jouw stem wel nodig!

Jouw stem laagdrempelig laten horen
Wij lanceren een politiek panel. Dit panel is een online community die wij belangrijke vraagstukken voorleggen. Wat vind jij van nieuwe woningen? Hoe moeten we omgaan met de zwakkeren in onze samenleving?  Lidmaatschap van dit panel is vrijblijvend en laagdrempelig.  Meer weten? Dat kan hier >>

Wij zoeken experts
Wil je meer? Dat kan! Naast het online panel zijn wij op zoek naar Experts. Ben jij werkzaam of ingelezen in een bepaald onderwerp? Dan vinden we het belangrijk dat jouw stem geluid krijgt in onze expertgroepen. Afhankelijk van jouw tijd en behoefte peilen we onderwerpen bij je of komen we met onze expertgroepen samen om écht de diepte in te duiken.

Wil jij je kennis met ons delen? Hier vind je meer informatie>>

Ga met ons in gesprek
Omdat we écht zeker willen zijn dat wij de stem zijn van alle inwoners van gemeente Wijk bij Duurstede zullen we in drie sessies dieper op de grote onderwerpen in Wijk bij Duurstede ingaan. Wij nodigen iedere inwoner, voor én tegenstanders, uit bij deze sessies aanwezig te zijn om samen ons beleid te maken. Uiteindelijk komen we samen verder!

04 oktober 2021 – Duurzaamheid en Diftar
Duurzaamheid is een belangrijk thema. Niet alleen landelijk maar ook heel lokaal. Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over windmolens, zonnedaken en beter met het milieu omgaan. Maar hoe doen we dat nou eigenlijk het beste? Deze avond spreken we met elkaar hoe we voor een duurzamer klimaat kunnen zorgen in onze gemeente, zonder daarbij onze eigen omgeving aan te tasten. Ook hebben we het over Diftar, is bronscheiding nog wel van deze tijd? Wat vinden we als inwoners van dit systeem? Praat met ons mee!

25 Oktober 2021- Leefomgeving en onderhoud
Als gemeente wil je het onderhoud aan de gemeente zo effectief mogelijk uitbesteden. Er is een krap budget voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Maar van diepe bandensporen door bermen wordt niemand gelukkig. Een plantsoen waar het onkruid tussen alle tegels vandaan komt, wat vinden wij als inwoners daarvan? Hoe zorgen we dat onze leefomgeving leefbaar blijft én het onderhoud betaalbaar? Wij horen graag jouw mening!

15 November 2021 – Woonklimaat en veiligheid
Er is grote krapte op de woningmarkt. Het bijbouwen van woningen is aan strenge regels verbonden van de Provincie Utrecht. Ons bereiken de schrijnende verhalen van mensen die niet altijd een huis kunnen vinden in deze gemeente. Hoe gaan we hier mee om? Wat is wenselijk en wat is haalbaar?

Ook veiligheid komt deze avond aan bod. Er is in 2021 een stijgend aantal woninginbraken. Hoe veilig voelen we ons in de gemeente Wijk bij Duurstede? Wat vinden we van de handhaving in de gemeente? Wat kan beter? Hoe zouden we dit moeten aanpakken? Praat jij graag mee? Geef je op voor deze avond!

Geef je op voor de gesprekken>>