Ruud van den Bercken

Over Ruud

Onze partij voorzitter Ruud woont al sinds 1981 in Wijk bij Duurstede. Van 2001 tot 2006 is hij weggeweest voor de studie en de liefde, maar toen dat beide klaar was keerde hij terug naar zijn roots. Hij is binnen de gemeente een vrij opvallende en herkenbare verschijning. Zie je een blindengeleidehond of een grote vent met een blindenstok in het rond maaien, dan is de kans zeer aannemelijk dat hij het is. Kom je hem tegen, zwaai niet, maar groet hem, dan groet hij je vast terug.

In de 90s begon de hobby als amateur DJ met een geleende mengtafel van school en 2 stereotorens. Hoewel de uitbouw van zijn ouderlijk huis bedoeld was als geïsoleerde ruimte voor zijn hobby drummen, werd deze kamer al snel ingericht met speakers en discoverlichting. In deze periode leerde hij onze penningmeester Martin ook kennen en samen met nog een vriend hebben zij het laatste feest in het oude Scouting gebouw aan de overloop gedraaid. Het ondernemen is hem met de paplepel ingegoten, waardoor in 2011 deze hobby een klein beetje uitgroeide naar een volledige drive-in show. Wijn bij Duurstede, de Bier Experience evenementen in de Mariënhoeve, als winnaar uit de bus gekomen bij de DJ contest bij Café de Vaert en de jaarlijkse zomerfeesten net voor het coronatijdperk in de Geer, daar konden zelfs de inwoners uit Cothen van meegenieten. Samen met de Waikse volkszanger Peter Selie (Stappen in Waik) heeft hij in verschillende kroegen samen opgetreden.

Dankzij zijn skills als Cloud Specialist, heeft onze fractie een flinke professionalisatieslag kunnen maken. Zo maken we nu gebruik van opensource oplossingen om eenvoudig samen te kunnen werken, weet elke fractielid wat hij waar aan informatie kan terugvinden en hebben we een razend snelle privacy vriendelijke website gekregen. Het is dan ook niet voor niets dat we de hosting van onze oplossingen aan hem hebben uitbesteed. Wij noemen hem niet voor niets ons IT mannetje!

Naast onze IT oplossingen organiseert hij ook de algemene leden vergaderingen, doet hij de ledenadministratie, bewaakt hij samen met de penningmeester onze financiën en participeert hij in verschillende werkgroepen. Hij heeft dan ook niet voor niets de leiding over team toegankelijkheid. Hij gaat voor een nog toegankelijkere gemeente. Nog voor hij bestuurder van onze vereniging is geworden, schreef hij mee aan het amendement inclusieve woonvisie, die unaniem door de voltallige raad is aangenomen waarbij onze gemeente als eerste gemeente in Nederland een inclusieve woonvisie gekregen heeft. Ruud heeft een duidelijk visie en mening en sluit dan ook graag vaak aan bij ons fractieoverleg. Kom jij een keer koffie met hem drinken?

Neem contact op met Ruud