Nynke Plaatsman-Visser

Over Nynke

Op acht jarige leeftijd richtte Nynke met haar vrienden haar eerste politieke partij op. Dat politiek door haar aderen stroomde bleek toen zij in 2001 de jeugdraad van Amsterdam betrad. Ze bevocht daar onderwerpen als studentenhuisvesting en loverboy problematiek. Toch besloot ze na omzwervingen bij verschillende politieke partijen van GroenLinks tot VVD nooit politiek actief te worden. 

“Voor mij spelen de belangen van inwoners een grotere rol dan partijbelangen. Mijn rechtvaardigheidsgevoel heeft nooit een plek gevonden binnen een partij.”

Ze studeerde aan de filmacademie en vond een loopbaan in communicatie. In 2013 werd ze aangereden door een automobilist onder invloed en raakte ze beperkt aan haar been. Dit maakt haar deels rolstoelafhankelijk. Ze heeft sindsdien bergen beklommen en halve marathons op krukken gerend. Ze richtte met haar sportgenoten team Dutch Adaptives op waarmee ze sport toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. Als ze zich ergens in vastbijt is de kans dat Nynke loslaat klein. 

Nynke is moeder van twee jonge kinderen en vrouw van een marinier. Ze houdt van planten, sport en zeilen. 

In Wijk bij Duurstede leerde men Nynke kennen als die ‘Diftar Dame’. Ze stond aan de voet van het grootste burgerbezwaar in de geschiedenis van de gemeente Wijk bij Duurstede. Ze vond weinig gehoor van de gemeente en besloot haar principes in de wilgen te hangen. ”Ik heb van huis uit geleerd dat als je iets vindt, je daar ook voor moet opstaan. Daar houd ik me aan.” 

Nynke Plaatsman-Visser

Neem contact op met Nynke