Freddy Scherpenzeel

Freddy is in zijn werk en binnen onze partij bezig met veiligheid. Wie is hij en wat zijn zijn drijfveren? 

Freddy is een geboren en getogen Cothenaar. Met zijn poten in de klei groeide hij op in deze gemeente.  Inmiddels is hij na een kleine uitstap in Utrecht, verhuisd naar Wijk bij Duurstede.


Vraag Freddy iets over het domein veiligheid en de lichtjes in zijn ogen gaan branden. In zijn werk bij de Marechaussee stond veiligheid voorop. Na zijn loopbaan bij defensie breidde hij zijn kennis uit tijdens zijn werk op het domein Veiligheid in de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook was hij voorzitter van de ondernemingsraad binnen de gemeente. Inmiddels schuift Freddy -als strateeg- bij het veiligheidsoverleg aan tafel namens de gemeente Hilversum en is hij vakgroep voorzitter acute zorg bij de Veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Flevoland. Hij weet dus als geen ander hoe het reilen en zeilen binnen een gemeente alsook op straat er aan toe gaat.


“Veiligheid is veel meer dan zorgen dat er geen inbraken gepleegd worden of grote crisissen plaatsvinden. Ik ben een groot voorstander van Wijkgericht werken in een oplossing tegen criminaliteit. Alleen in de haarvaten van de samenleving kun je ontdekken wat er leeft. Daar moeten we dus zijn!”


Maar! Freddy is meer dan veiligheid, in zijn vrije tijd maakt hij zich hard voor de samenleving. Eerst een lange tijd als vrijwilliger bij SVF en als bestuurslid/algemeen coördinator bij voedselbank Kromme rijn en nu als voorzitter van de stichting AEDHartstikkenodig en organisator van het event Behind Your Wall. Hij weet als geen ander wat er onder de inwoners van onze gemeente speelt en daar maakt hij zich graag hard voor!

Benieuwd hoe Freddy over zaken in Wijk bij Duurstede denkt? Lees zijn blogs!

Met wijkgericht werken bestrijd je criminaliteit in de haarvaten van de samenleving