Wietze Smit

Over Wietze

Wietze is een ervaren, gedreven politicus met een sterke focus voor efficiënt besturen. Binnen onze partij is hij verantwoordelijk voor het Sociaal Domein. Wat drijft hem? 

Wietze is het langstzittende raadslid in de gemeente Wijk bij Duurstede en wordt wel eens omschreven als het ‘enfant terrible’ van de Wijkse politiek. In werkelijkheid schuilt er achter zijn bevlogen karakter een schatkist aan ervaring. Met zijn jarenlange ervaring in het bank- en verzekeringswezen, en als zelfstandig ondernemer, is hij een groot voorstander van effectief besturen en blijft hij erop hameren dat de gemeente Wijk bij Duurstede nog een weg te bewandelen heeft op het gebied van verstandig omgaan met onze gemeenschapsgelden. 

“Ik hamer er al jaren op dat de gemeente Wijk bij Duurstede een gezonder financieel beleid moet voeren. Het is belangrijk dat we niet almaar meer schulden aangaan maar de toekomst ingaan met een sterke basis. Nu worden er steeds plannen gemaakt zonder goede financiële doorberekening en lopen onze spaarpotten leeg. Dat moet écht anders”

Van oorsprong is Wietze een muzikant, die daarmee zijn studies betaalde, en die in zijn vrije tijd van het fruit in zijn tuin een likeurtje brouwt. 

“Mijn ambitie in de politiek is om mijn ervaring ten dienste te stellen aan onze inwoners en een goede basis neer te zetten voor de toekomst. Dat doe ik al jaren en die kennis wil ik graag doorgeven.”

Neem contact op met Wietze