Burgermotie: Sta jij op voor onze boeren?

Burgermotie: Sta jij op voor onze boeren?

De gemeente Wijk bij Duurstede kent zo een 100 agrarische veeteelt bedrijven die in onze gemeente soms al generaties lang hun ambt uitoefenen. Een ambt dat nu door de nieuwe stikstofregels van de Nederlandse overheid in onze gemeente bedreigd wordt. De provincie Utrecht is een van de provincies die het hardst geraakt worden door de aangekondigde stikstofregels. Wijk bij Duurstede wordt ook hard getroffen. Boeren moeten hier vóór 2030 tussen de 46% en 70% reduceren in hun stikstof uitstoot. Dit omdat Wijk bij Duurstede in een natura 2000-gebied ligt. Voor sommige bedrijven betekent dat naar alle waarschijnlijkheid het einde van hun bestaan. 

In theorie zouden veel boeren met de nieuwste technieken en innovaties hun stikstof kunnen reduceren. In praktijk stuiten zij op juridische patstellingen, regelgeving en gebrek aan geld.  

BurgerBelangen trekt hier een harde grens. We zijn in onze voedselvoorziening afhankelijk van onze boeren. We willen aan de ene kant de lokale markt stimuleren om zo transport in te dammen, maar doen er aan de andere kant alles aan om onze Nederlandse bedrijven de das om te doen. Door boeren op deze wijze te belasten met een probleem dat van ons allen is, worden zij onevenredig hard geraakt. “Het is niet de bedoeling dat wij extra hard aangepakt worden, omdat hier zo veel natura 2000 gebied is. Wij omarmen als partij die natuur, maar ook onze boeren” Aldus Nynke Plaatsman-Visser, fractievoorzitter en portefeuillehouder Duurzaamheid.

Om die reden is BurgerBelangen een Burgermotie gestart. Samen met inwoners, boeren, willen wij als gemeente een sterk signaal afgeven naar Den Haag. Het beleid dat zij daar in de vergaderkamers maken, komt in onze gemeente direct woonkamers binnen. Dat moet én kan anders. 

Sta jij ook sterk voor onze boeren? Teken de Burgermotie!


ALLES OVER DE BURGERMOTIE!>>>

Wil jij ook samen sterk staan voor de Wijkse Boeren? Vul onderstaand formulier aan, teken de burgermotie en laat jouw stem gelden!

Sample Petition

Dear SpeakOut! user

This is a sample petition to get you started. Edit it to suit your campaign.

Be sure to go through all the tabs at the top of this page to see the available options.

%%je handtekening%%

0 handtekeningen

Deel met je vrienden:

     

– petitie weergeven
– handtekeningen lijst weergeven
0 – aantal handtekeningen weergeven
– aantal handtekeningen doel weergeven
Sample Petition – titel van petitie weergeven

This is a sample petition to get you started. Edit it to suit your campaign.

Be sure to go through all the tabs at the top of this page to see the available options.

– petitie bericht weergeven

Eén reactie op “Burgermotie: Sta jij op voor onze boeren?”

  1. […] partij diende BurgerBelangen de Burgermotie Stikstof in, een motie waarin we als gemeenteraad de provincie oproepen goed naar de plannen te kijken en hoe […]