Van de voorzitter: wat zeggen de verkiezingen over BurgerBelangen?

Van de voorzitter: Die verkiezingen, wat zegt dat over BurgerBelangen?

64% Van de stemgerechtigden uit onze gemeente heeft gebruik gemaakt van het stemrecht. Ruim 20% gaf hun stem aan de Boer Burger Beweging (BBB). Deze partij is niet alleen provinciaal de grootste geworden, maar is hiermee ook doorgedrongen tot de 1e kamer van de landelijke politiek. Maar wat betekent dit nou voor een gemeente waar BBB niet vertegenwoordigd is zoals in Wijk bij Duurstede?

Veel lokale partijen omarmen dezelfde visie als die van BBB, net als wij dat doen. Het is niet voor niets dat wij 4 maart campagne hebben gevoerd voor BBB Utrecht op het Van Egmondplein waar we gratis warme chocomel uitdeelden. BBB is de enige partij die echt luistert naar de lokale politiek. Dit hebben wij zelf ervaren tijdens een rondetafel gesprek. Zijn wij dan BBB? Nee, wij zijn en blijven BB, BurgerBelangen. Wij blijven lokaal actief en worden daardoor niet gedwongen vanuit de landelijke politiek. Wij zijn de lokale burgers die opkomen voor de lokale burgers. Een stem op BBB zien wij wel als een stem voor BB bij de volgende verkiezingen. In de afgelopen dagen hebben we het aantal nieuwe leden zien groeien. Wil ook jij ons werk ondersteunen?

Lidmaatschapskosten bij ons houden we express laag, zodat iedereen die wil lid kan worden. Voor slechts 15,-€ per jaar ondersteun je ons werk. Je mag deelnemen aan het fractieoverleg en hebt inspraak bij de algemene leden vergadering. Liever geen lid, maar wil je ons werk wel financieel ondersteunen? Maak dan een vrijblijvende donatie over op IBAN NL33INGB0007422060 tnv BurgerBelangen CLW. WIl je ons ondersteunen met je kennis en ervaring? We zoeken nog een secretaris voor het dagelijkse bestuur, een webmaster en redacteurs voor het up-to-date houden van de website en de content.

Heb je vragen over het lidmaatschap, een donatie of wil je graag reageren op een van de openstaande functies? Neem contact op met onze voorzitter via ruud@burgerbelangen.nl

Ruud van den Berken
Bestuursvoorzitter BurgerBelangen
ruud@burgerbelangen.nl