Ruud van den Bercken, onze nieuwe voorzitter!

Ruud van den Bercken, onze nieuwe voorzitter!

Wisseling van de wacht

Yes! We hebben een nieuwe voorzitter. Met het vertrek van onze vorige voorzitter Bianca Bode, is Martin Buerman eerder dit jaar tijdelijk aangesteld als waarnemend voorzitter. Aangezien het aantal dossiers en de daarbij benodigde tijd, ook voor onze steunfractieleden, aan het groeien is, viel dit lastig te combineren en zijn we op zoek gegaan naar een vervanger.

Toegankelijke woonvisie
Eerder dit jaar heeft o.a. Ruud van den Bercken een bijdrage geleverd aan het schrijven van de motie woonvisie, waarin opgeroepen is om toegankelijkheid als speerpunt op te nemen in de woonvisie van de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze motie is unaniem door de raad aangenomen. Als dank voor zijn bijdrage hebben we Ruud uitgenodigd voor onze jaarlijkse BBQ. Een paar dagen later heeft Ruud laten weten, dat hij graag de rol van voorzitter wil vertegenwoordigen om zo een bijdrage te leveren aan onze partij!

Tijdens de vergadering van 14 juli 2022 hebben we unaniem Ruud benoemd tot voorzitter van de vereniging. Tijdens deze vergadering heeft John Beringen afscheid genomen als secretaris. Hij is druk bezig met zijn schrijfwerk en heeft een nieuw boek dat binnenkort in de winkels ligt!

Wie is Ruud van den Bercken?
Ruud woont al sinds 1981 in Wijk bij Duurstede. Hij is vrij herkenbaar aan zijn blindengeleidehond die overal met hem mee gaat. Hij blogt namens zijn blindengeleidehond op snuitboek.nl. Je kunt Ruud ook kennen als DJ. Hij draaide de plaatjes aan elkaar bij evenementen als de Bier Experience, Wijn bij Duurstede en in verschillende cafés in de binnenstad. Als ICT-er beheerde hij het nieuwsplatform ditiswijk.nl. Hij is een aanpakker, doorpakker en geeft gevraagd en ongevraagd feedback. Ook hij wil graag een steentje bijdragen aan het gasvrij maken van zijn woning. De adviseurs van het Wijkse energieloket waren dan ook zeer verrast naar zijn oplossing, infraroodpanelen. Meer weten? Zie Facebook of LinkedIn.