Politiek volgens BurgerBelangen, met de poten in de klei

Het is nog fris in de ochtend als we ons een weg banen naar de speeltuin in het Stadspark. De bomen verliezen hun bladeren. De ganzen trekken over. Een paar maanden geleden kwamen wij als partij bij elkaar om te bepalen wat wij belangrijk vinden aan lokale politiek. Het antwoord was eenduidig. We willen politiek terug brengen naar de straat, met de poten in de klei en de handen uit de mouwen. Nu lopen we hier op de vroege zaterdagochtend en gaan we precies dat doen wat we onszelf beloofd hebben. Letterlijk, met de poten in de klei op de Natuurwerkdag.

Natuur terug in de stad
De speeltuin in het Stadspark wordt omgetoverd tot een natuurlijke plek waar kinderen met water kunnen spelen en aan de natuur kunnen proeven. De jeugd heeft de toekomst, dus wij steken voor hen graag de handen uit de mouwen. Vandaag planten we de eetbare struiken en vlechten we wilgenhagen om de planten, struiken en bomen te beschermen. We werken onder de bezielende leiding van stichting Natuurlijk heel leuk, een prachtig initiatief dat wij graag een warm hart toedragen.

Vrijwilligerswerk
Burgerbelangen gelooft dat vrijwilligers in Wijk bij Duurstede een ontzettend belangrijke rol innemen in de gemeente. Wij zijn niet alleen als mensen actieve vrijwilligers bij diverse maatschappelijke initiatieven, maar bovenal geloven we dat vrijwilligerswerk onze gemeente niet alleen een stukje mooier maakt, maar zelfs onmisbaar is. Als er dan gevraagd wordt eens de handen uit de mouwen te steken, dan pakken wij die handschoen graag op!

Lokaal
De initiatiefnemers vertellen ons over hun doelstelling om meer eetbare natuur in de gemeente terug te laten komen. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de mensen. Het draagt bij aan de natuur en duurzaamheid als je lokaal producten kan vinden of kopen. Met het voedselbos heeft Natuur heel leuk als missie lokale horeca ondernemers van lokale producten te voorzien. De eerste horeca ondernemer is al aangesloten. Het is een missie die BurgerBelangen als lokale partij alleen maar kan onderstrepen. We houden van dichtbij, lokaal, voor elkaar.

Als aan het eind van de dag de planten geplant zijn, de heggen gevlochten en de bladeren verdeeld over de bloembedden, rusten we tevreden op onze spades. Dit was een mooie dag, samen voor elkaar.