Markt24: Open voor alles

Markt24: Open voor alles

Het wordt eindelijk warm in het land als ons reces ten einde loopt. De natte zomer heeft ons genoeg afgeleid van de Wijkse politiek om er weer met een fris hoofd tegenaan te kunnen. Het was nodig, die break, want ik zag mijn collega raadsleden de afgelopen maanden vaker dan mijn man. We beginnen meteen goed. Markt 24, een beladen onderwerp. Vandaag doet Wietze hem voor ons. We zijn inmiddels een vloeiend team dat elkaars dossiers makkelijk overneemt. Hulde voor onze marketingmannen die dat mogelijk maken in hun vrije tijd.

“Klaar voor alles?” vraag ik aan mezelf in de spiegel voor ik de deur uit loop. Klaar voor alles. Het is een term uit mijn wedstrijdzeiltijd. Dat moment dat je op een benedenboei afstevent en de situatie nog alle kanten op kan gaan. “Klaar voor alles!” Riep onze stuur dan altijd. Je had er niks aan, maar je focus was 100% aanwezig.

Klaar voor alles, bleek al snel te veranderen richting “open voor alles”. Een themasessie die zonder pardon had kunnen uitmonden in kemphanen, werd een sessie waarin een wethouder regie pakte en daarmee onze blik opende.

Markt24, dat moeten we niet nu even tussendoor doen. We moeten over 100 jaar terug kunnen kijken en beseffen dat we het beste hebben gedaan voor het pand, onze samenleving en dus onze inwoners. Daarvoor moeten we weten wat onze inwoners willen. Welke invalshoeken willen we zien? Welke inwonersgroepen zijn belangrijk voor dit pand?

Het juk van de fouten van het verleden leek langzaam van ons af te vallen en plaats te maken voor de toekomst. We zijn ontzettend benieuwd naar de visie van inwoners en staan open voor de sessie waarin belanghebbenden kunnen pitchen hoe zij het gebruik van het pand voor zich zien.

BurgerBelangen blijft, zoals je ons kent, pleiten voor verstandig financieel beleid. Er komen zware jaren aan en we moeten naast de maatschappelijke kant ook zeker de commerciële kant van zo een gebouw belichten. Of zoals Wietze het verwoordde : “je kan van het geld ook een zwembad openen”.

Een gewichtige beslissing met een wethouder die aan het roer staat met een nieuwe koers. Hulde, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Nynke Plaatsman-Visser

Fractievoorzitter  BurgerBelangen