Renate vertelt: “Als ouder wil je dat je kind veilig naar school kan fietsen”

Als ouder wil je dat je kind veilig naar school kan fietsen

Als moeder wil je dat je kinderen veilig naar school kunnen. Wij wonen in Langbroek en onze dochter gaat dan naar het Revius, mijn zoon ging daar ook naar school. Dan moet je dus elke dag door dat tunneltje bij de rotonde in Cothen. Ik hoor in de jaren best wel veel verhalen van de jeugd uit Langbroek dat ze dat tunneltje toch best onveilig vinden. We hebben daar ook zelf wel het een en ander meegemaakt. 

Onveilig gevoel

Onze zoon hebben we meer dan eens op moeten halen omdat het in het tunneltje te onveilig was. We spraken dan af aan de andere kant zodat we zeker wisten dat hij er veilig doorheen kwam. Ook onze dochter gaat er liever niet alleen doorheen. Toch wil je als ouder liever dat ze zich veilig genoeg voelen om zich vrij te kunnen verplaatsen. 

Je ziet het ook vaak als je er langs rijdt, dat ze er dan niet doorheen durven waardoor ze met hun fiets over de weg gaan. Het probleem is dat wat er in dat tunneltje gebeurt vanaf de weg niet zichtbaar is. Er staan daar best vaak jongeren te hangen of ze steken er vuurwerk af. Dat is voor de schoolgaande leerlingen gewoon geen veilige situatie. 

Fietsen kapot

Je hoeft je fiets daar ook bij de bushalte niet neer te zetten, dat is algemeen bekend. Er is een grote kans dat je fiets niet heel terug komt.. Ik ben naar BurgerBelangen gegaan om te kijken of er een oplossing is. Ik hoor er al jaren ouders en leerlingen over, maar we weten natuurlijk niet exact de omvang van het probleem. Ik vind het ook belangrijk dat mensen een kans krijgen dit goed te kunnen melden. Het zou fijn zijn als de situatie veiliger gemaakt kan worden. 

Ik roep alle kinderen op om het te melden als ze zich onveilig voelen!

Het hele verhaal lezen of melding maken? Dat kan hier! >>