Martin Buerman

Binnen BurgerBelangen is Martin diegene die het dossier Sport en vrijetijd in het vizier houdt.
Wie is hij en van welke sport gaat zijn hart harder kloppen? 

"“Wijk bij Duurstede heeft een bepaalde magie, hier liggen mijn wortels. Het is een stad, maar het dorpse karakter blijft er bestaan. Het ademt historie, dat geeft Wijk iets magisch. Dit is de plek die mij elke keer weer het gevoel van écht thuiskomen geeft.”

Geboren in Zeist verhuist Martin op eenjarige leeftijd met zijn ouders naar Wijk bij Duurstede. In zijn studententijd maakt hij een korte uitstap naar Zeist, maar hij heeft zijn hart verpand aan de gemeente en besluit op zijn 24ste terug te keren om zich hier met zijn gezin te vestigen.


Martin is sociaal bevlogen en zet zich graag in voor de samenleving. Zo was hij jarenlang vrijwilliger bij de Kinderboerderij en draagt hij voetbalclub CDW een warm hart toe. In zijn vrije tijd is hij te vinden op zijn motor of op het circuit van Assen waar hij als marshall tijdens motorraces gevallen rijders te hulp schiet.


Politiek kwam toevallig op zijn pad. Nadat hij zich uitsprak tegen de invoer van Diftar werd hij benaderd door BurgerBelangen om zich ook politiek in te gaan zetten. “BurgerBelangen is een écht lokale partij met lokale wortels. Dat past bij mij” Binnen BurgerBelangen heeft Martin de rol als penningmeester op zich genomen en neemt hij als bestuurslid deel aan het kernteam van de partij.


“Mijn ambitie is om politiek meer met elkaar te doen. Je kan niet iedereen te vriend houden en soms moet je concessies doen, maar dat is in het hele leven zo. Zolang je samen blijft werken naar een goede oplossing voor problemen zoals de woningnood komen we verder. “

Benieuwd hoe Martin over zaken in Wijk bij Duurstede denkt? Lees zijn blogs!

Een zwembad is een noodzaak voor een gemeente als Wijk bij Duurstede