Burgermotie: Sta jij op voor onze boeren?

De gemeente Wijk bij Duurstede kent zo een 100 agrarische veeteelt bedrijven die in onze gemeente soms al generaties lang hun ambt uitoefenen. Een ambt dat nu door de nieuwe stikstofregels van de Nederlandse overheid in onze gemeente bedreigd wordt. De provincie Utrecht is een van de provincies die het hardst geraakt worden door de aangekondigde stikstofregels. Wijk bij Duurstede wordt ook hard getroffen. Boeren moeten hier vóór 2030 tussen de 46% en 70% reduceren in hun stikstof uitstoot. Dit omdat Wijk bij Duurstede in een natura 2000-gebied ligt. Voor sommige bedrijven betekent dat naar alle waarschijnlijkheid het einde van hun bestaan. 

In theorie zouden veel boeren met de nieuwste technieken en innovaties hun stikstof kunnen reduceren. In praktijk stuiten zij op juridische patstellingen, regelgeving en gebrek aan geld.  

BurgerBelangen trekt hier een harde grens. We zijn in onze voedselvoorziening afhankelijk van onze boeren. We willen aan de ene kant de lokale markt stimuleren om zo transport in te dammen, maar doen er aan de andere kant alles aan om onze Nederlandse bedrijven de das om te doen. Door boeren op deze wijze te belasten met een probleem dat van ons allen is, worden zij onevenredig hard geraakt. “Het is niet de bedoeling dat wij extra hard aangepakt worden, omdat hier zo veel natura 2000 gebied is. Wij omarmen als partij die natuur, maar ook onze boeren” Aldus Nynke Plaatsman-Visser, fractievoorzitter en portefeuillehouder Duurzaamheid.

Om die reden is BurgerBelangen een Burgermotie gestart. Samen met inwoners, boeren, willen wij als gemeente een sterk signaal afgeven naar Den Haag. Het beleid dat zij daar in de vergaderkamers maken, komt in onze gemeente direct woonkamers binnen. Dat moet én kan anders. 

Sta jij ook sterk voor onze boeren? Teken de Burgermotie!

Wil jij ook samen sterk staan voor de Wijkse Boeren? Vul onderstaand formulier aan, teken de burgermotie en laat jouw stem gelden!

Ja, ik dien deze reactie richting Provincie Utrecht mede in

4 handtekeningen
- petitie weergeven
Nieuwste handtekeningen
4 Ms. Ineke V. mrt 23, 2023
3 Ms. Martijn V. mrt 23, 2023
2 Mr. Ruud v. mrt 22, 2023
1 Ms. Nynke P. mrt 21, 2023
- handtekeningen lijst weergeven 4 - aantal handtekeningen weergeven 0 - aantal handtekeningen doel weergeven Ja, ik dien deze reactie richting Provincie Utrecht mede in - titel van petitie weergeven

Door hier je gegevens achter te laten, onderteken jij deze reactie op het NRD richting de Provincie.

- petitie bericht weergeven

Sharing is caring!

Eén reactie